Výživa při potravinových alergiích a intolerancích

V současné době je trendem nahrazovat čerstvé suroviny průmyslově připravenými hotovými jídly nebo polotovary. Celkově se zvyšují nároky spotřebitele na organoleptické vlastnosti jednotlivých pokrmů, a proto jsou do potravin přidávány složky zvyšující tyto vlastnosti. Bohužel, často se jedná o látky, jež zvyšují vnímavost jedince, a při dlouhodobějším působení mohou vyvolávat potravinovou alergii či intoleranci. Samozřejmě není to jediná příčina. Na jejich vzniku má velký podíl rodinná anamnéza, imunitní systém jedince atd.

Na konzultaci přichází klient s již diagnostikovanou alergií či intolerancí lékařem, zde je edukován v oblasti výběru potravin a je seznámen s možnými alternativami konzumace jiných potravin vhodných při jeho alergii. Samozřejmostí je edukace klienta v oblasti přípravy a technologické úpravy vhodných potravin.

kontaktujte nás
+420 24 24 25 406
info@dexter-diet.cz
banner